onsdag, mars 07, 2007

Delegationen

Helgen den 17 och 18 mars kommer nio socialdemokrater från Kronoberg att vara på Socialdemokraternas partikongress i Stockholm. Här hittar du bilder och en kort presentation av var och en.

Ingemar Almkvist, Älmhult, orderarbetare
ingemaralmkvist@yahoo.se
Ingemar åker på sin tredje kongress. Han är ordförande i arbetarekommunen och också aktiv i kommunpolitiken. Han hoppas kongressen diskutera framtidspolitik som utbildning och välfärd.


ClasGöran Carlsson, Ljungby, kommunalråd
clasgoran.carlsson@kommun.ljungby.se
ClasGöran har tidigare varit på två kongresser och är idag kommunalråd i Ljungby. Han ser det som viktigt att vara med på kongressen och staka ut framtiden för partiet genom att välja ny partiordförande.


Per Elgestam, Lenhovda, oppositionsråd
per.elgestam@uppvidinge.se

Per är vice ordförande i kommunstyrelsen i Uppvidinge kommun och ordförande i Lenhovda S-förening. Det är första gången Per är ombud och han ser kongressen som ett avstamp mot en valseger 2010.


Ann-Charlotte Kakoulidou, Alstermo, undersköterska
ann-charlotte.kakoulidou@ltkronoberg.se
Ann-Charlotte är aktiv i landstingspolitiken genom fullmäktige och Barn- och ungdomsutskottet. Hon är intresserad av äldrefrågor och tycker det är på tiden med en kvinna som partiledare. Det är Ann-Charlottes första kongress.


Åsa Karlsson, Växjö, biståndshandläggare
asa.karlsson@kommun.vaxjo.se
Åsa åker på sin första kongress. Hon är till vardags aktiv i kommunpolitiken i Växjö och har tidigare arbetat som biståndshandläggare i omsorgen. Hon vill att kongressen diskuterar grundläggande välfärdsfrågor.


Robert Olesen, Alvesta, kommunalråd
robert.olesen@kommun.alvesta.se

Det är Robert Olesens första partikongress som ombud. Han är också nybliven ordförande i kommunstyrelsen i Alvesta och aktiv i distriktsstyrelsen för partiet. Han ser fram emot att få vara med och välja en kvinna som partiordförande för Socialdemokraterna.


Joakim Pohlman, Markaryd, oppositionsråd
joakim.pohlman@kommunen.markaryd.se
Joakim leder oppositionen i Markaryd och åker på sin andra kongress. Han vill medverka på kongressen för att välja en partiledare som kan ge visioner om framtiden.


Johanna Storbjörk, Växjö, studerande
johanna.storbjork@ssu.se
Johanna är kongressens yngsta ombud och studerar idag på Växjö universitet. Hon är också ordförande för Kronobergs SSU-distrikt. Hon vill bland annat att kongressen ska diskutera jämställdhetsfrågor.


Charlotta Svanberg, Växjö, oppositionsråd
charlotta.svanberg@kommun.vaxjo.se
Lotta är delegationens veteran när hon nu åker på sin sjätte kongress. Till vardags leder hon oppositionsarbetet i Växjö kommun. Hon ser årets kongress som historisk och att den både har möjligheter och utmaningar.

Inga kommentarer: