söndag, mars 18, 2007

Per om infrastruktur och arbete

Detta inlägg höll Per Elgestam under lördagen.

Ordförande, kongressombud

Vi är ett modernt folkrörelseparti som är förankrat i människors vardag. Småföretagen, arbete till människor med särskilda behov, infrastruktur måste fungera för alla.

Då måste vi också se till att utveckling även ska omfatta glesbygd och inte enbart våra storstadsregioner. Utvecklingen i såväl storstad som glesbygd är lika viktig. Detta får inte bli ett motsatsförhållande.

Därför måste vi satsa på arbete och infrastruktur i hela landet. Arbetsmarknad och kommunikationer är viktiga områden både vad gäller välstånd och klimatpåverkan.

Jag kommer från Uppvidinge kommun i Kronobergs län. Det är en kommun och ett län med låg arbetslöshet och hög industrinärvaro. Detta krävs bra pendlingsmöjligheter både vad gäller vägar och allmänna kommunikationer.

Därför vill jag genom kongressen påtala vikten av en levande landsbygd och påminna partistyrelsen om detta inför valet 2010. Utnyttja landsbygden och de resurser som finns där. Låt inte dessa frågor bli Alliansens. Det är våra frågor och med dem vinner vi valet.

Inga kommentarer: