lördag, oktober 31, 2009

På spaning efter den stil som flytt...

Att vara på kongress är, förutom de politiska debatterna, de kära återseendena av sina kamrater och de många varven bland montrarnas gratisgodis också en resa i stil. En resa som ibland innebär en hisnande färd bland vilda garderobschansningar, men som också tillåter en stilla promenad i kavajkantrade landskap. Tillåt mig göra några trendspaningar.

Den klassiska kavajen, antingen i kostymsällskapet eller i sällskap med kjolen, upplever aldrig en nedgång i detta Sveriges största parti. Precis som vanligt gör den sin entre i dova färger, svart eller grått. Kanske klassiskt mönstrad för den våghalsige. En skjorta som färgklick förekommer men dominerar inte bland de manliga ombuden. Bland kvinnorna anar vi att kråsblusen är på väg tillbaka. Denna gången med lite mindre sjuttonhundratal och lite mer nordisk minimalism.

En nykomling på scenen är den röda byxan. Något vi sett både i presidiet och i delegationen. Snyggt och överraskande. Precis som partiet i övrigt.

En annan klassiker är den korta inomhusjackan. På inget annat ställe, någonsin, ser vi den i så många olika varianter som i paritet. Den kommer i rött med krås, i grönt med krage, i lapptäcksutforming. Den är prickig, randig, blommig och brokig. Och den är aldrig diskret. Stilfull? Nja, kanske inte, men att den pryder de starkaste av våra sossekvinor; det är stil nog.

/åsa

Inga kommentarer: