torsdag, mars 11, 2010

Mona Sahlin gästar distriktskongressen

Socialdemokraterna i Kronoberg håller sin 88:e distriktskongress helgen den 20-21 mars i Alvesta Folkets Hus. Då samlas 250 ombud från hela Kronobergs län för att diskutera motioner, handlingsprogram inför valet och för att ta beslut om listor till Landstinget och Riksdagen.


- Vi har en diger dagordning med 26 motioner, säger distriktsordförande Monica Haider. Vi har haft många motioner de senaste åren och har nästan haft svårt att hinna med, men nu när det är valår har vi två dagars kongress.

Distriktskongressen kommer också fåfint besök genom partiordförande Mona Sahlin som under lördagen kommer för att tala till kongressen.

- Det är väldigt roligt att Mona kommer och besöker vår kongress, säger Monica Haider. Vi kommer kunna visa upp ett distrikt med en bra debatt och vi kommer garanterat få höra ett bra tal av Mona.

Förutom dagordningen kommer distriktskongressen också handla om valet. Partiets valplan kommer föredras alla ombud och det kommer bli kampanjsamtal.

- Vi ska genomföra Sveriges största samtalskampanj under året, berättar Olof Björkmarker som är ombudsman hos Socialdemokraterna i Kronoberg. Alla medlemmar ska ut och prata om det val vi står inför i september. Det är tydliga alternativ i politiken som medborgarna nu har att ta ställning till.

Alla ombuden kommer under kongresshelgen ha möjlighet att slipa på sina argument och fundera på hur de vill arbeta i samtalskampanjen.

Inga kommentarer: