lördag, mars 20, 2010

SSU fick stryk, men ack vi är glada ändå

SSU fick stryk i motionen om IPRED efter tappert kämpande av oss i talarstolen. Mest tapper var kanske ändå DS-föredragande Tomas. Kan inte vara lätt att kämpa mot en mobiliserad grupp tonåringar. Jag tror ändå att vi i SSU kan gå ut till våra vänner och säga att vi kämpade tappert och att det finns hopp om en bättre framtid.

Vi glädjer oss också åt den spännande rösträkningen i vår motion gällande ett ökat skatteuttag utöver 2007 års nivå, där kongressen, om än jämt, ändå valde att bifalla motionen till skillnad från Distriktsstyrelsen. Det känns jättebra att Kronoberg som distrikt vågar vara visionära och långsiktiga i sina ställningstaganden.

Monas tal var riktigt inspirerande och jag har hört att det i SSU Kronobergs extranummer av tidningen "Jordgubben" imorgon kommer att finnas en krönika under rubriken "Därför är jag demokratisk socialist". Fundera själva kring varför ni är socialdemokrater, varför ni är demokratiska socialister - berätta den historian istället för att prata skattesatser med vänner inför valet. Jag tror att vi har mer att vinna på det än att prata ekonomiska termer. Kan vi förmedla en känsla istället för ekonomiskt rationella eller icke-rationella argument tror jag att vi kan få de där sex eller sju mandaten till Riksdagen.

/Sara Fransson

PS: Studentföreningen Demos funderar på att till nästa kongress motionera om att INTE lägga distriktskongresser under tentaveckan.Nu blir det att tragla politiska system medan övriga kongressledamöter festar loss. Men jag är inte bitter.

Inga kommentarer: