fredag, mars 11, 2011

Här är kongressombuden

De sju ombuden från Kronoberg till extra partikongressen är nu utsedda. Över 1000 av partidistriktets medlemmar deltog i valet och valde ombuden.

Partikongressen kommer innehålla val av ny partiordförande och där har i skrivande stund inte valberedningen lämnat något förslag på kandidat ännu. Stora delar av kongressen kommer att ägnas åt en allmänpolitisk debatt där parti, politik och omvärld diskuteras.

  • Åsa Karlsson Björkmarker, 32 år, Växjö, kommunpolitiker
  • Monica Haider, 47 år, Diö, regionråd
  • Anna Fransson, 45 år, Växjö, landstingsråd
  • Joakim Pohlman, 41 år, Markaryd, reparatör/kommunalråd
  • Mikael Bruér, 33 år, Kalvsvik, högstadielärare
  • Robert Olesen, 35 år, Alvesta, kommunalråd
  • Maria Carlsson, 35 år, Furuby, lärare

Åsa Karlsson Björkmarker åker på sin tredje kongress och är vald till delegationsledare för Kronobergarna.

- Viktigast är arbete åt alla, säger Åsa Karlsson Björkmarker, ordförande för Socialdemokraterna i Växjö. Det är viktigt att partikongressen slår fast detta då det är vägen mot frihet, jämlikhet och solidaritet.

Distriktsordförande Monica Haider från Älmhult är också hon ombud på kongressen.

- Den extra partikongressen måste leda till att partiet blir relevant för väljarna, säger Monica Haider. Bara då kan vi vinna människors förtroende igen och få möjlighet att påverka samhället med socialdemokratisk politik.

Landstingsrådet Anna Fransson från Växjö åker på sin andra kongress som ombud. Hon tycker att Socialdemokraterna behöver ta tillbaka självförtroendet.

- Vi behöver bli tydligare på att beskriva samhället och de problem som medborgarna upplever, säger Anna Fransson. Tillsammans kan vi måla upp en gemensam bild och få väljarna med oss på att en solidarisk värld är möjlig.

Joakim Pohlman från Markaryd menar att jobbfrågan är väsentlig för partiets framtid.

- Vi måste använda jobben för att motverka ett två tredjedelssamhälle, säger Joakim Pohlman. Det är inte rimligt att vi lämnar en stor del av befolkningen vind för våg.

Mikael Bruér åker på sin första partikongress. Han menar att partiet måste ha en tydlig idé för framtiden.

- Partiets framtid hänger mycket på vår identitet, säger Mikael som är en 33årig lärare från Växjö. Det är viktigt att man ser skillnad på oss och högern.

Robert Olesen är kommunalråd i Alvesta och han ser flera viktiga frågor för partikongressen att diskutera.

- Frågorna kring sysselsättning måste lyftas fram, säger Robert. Det handlar om att hitta en hållbar politik med koppling till vård, skola och omsorg. Viktiga frågor som sjukförsäkringen och fackliga rättigheter

Maria Carlsson är 35-årig lärare och nybliven vice ordförande i Växjös kommunfullmäktige.

- Det är viktigt att vi för en politik för alla medborgare, säger Maria. Oavsett inkomst måste man känna att socialdemokraterna är ett alternativ.

Inga kommentarer: