fredag, mars 11, 2011

Pressmeddelande: Grattis, Håkan och Carin!


Distriktsordförande Monica Haider skickar ett grattis till sin kollega i Kalmar län Håkan Juholt som idag presenterats som valberedningens förslag som partiordförande. Ett grattis går också till Carin Jämtin som valberedningen presenterade som sitt förslag till partisekreterare.

- Vi var en enig skara distriktsordförande som fick höra valberedningens förslag till ordförande och partisekreterare, säger Monica Haider efter sitt möte med valberedningen i Stockholm.

- Jag tror att Håkan och Carin kommer bli ett utmärkt radarpar för Socialdemokraterna, fortsätter Monica Haider. Vi har varit många som varit delaktiga inom partiet i den här processen och det bådar gott inför kongressen om två veckor.

Valberedningens ordförande Berit Andnor Bylund berättar att valberedningen lagt ner ett omfattande arbete på att tillsammans med partidistrikt och arbetarekommuner formulera kraven på dem som ska ha dem ledande posterna inom partiet.

- Med vårt förslag har vi lagt grunden till att Socialdemokraterna fortsätter att vara den ledande politiska kraften i landet och att vinna kommande val, säger Berit Andnor. Vi lägger ett förslag som kan samla hela partiet, stärka och utveckla partiorganisationen och bygga ett starkt lag för framtiden.

Håkan Juholt är riksdagsledamot sedan 1994 och ordförande i försvarsutskottet sedan 2010. Håkan Juholt sitter i Socialdemokraternas partistyrelse och är ordförande i Kalmars partidistrikt. Håkan Juholt är född 1962.

Carin Jämtin är oppositionsråd i Stockholm stad och vice ordförande i kommunstyrelsen. Carin Jämtin sitter i Socialdemokraternas partistyrelse och är suppleant i verkställande utskottet. Carin var biståndsminister mellan 2003 och 2006 och tillförordnad utrikesminister under våren 2006. Carin Jämtin är född 1964.

Inga kommentarer: